KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

“Anıların Diyalektiği”

Cumhuriyetimizin 102. yılına özel olarak düzenlenen “102. Yılda 102 Sergi: Cumhuriyet’in Işığında Anadolu’nun Kültürel Mirasına Yolculuk” başlıklı süreli sergi projesi kapsamında gerçekleştirilen “Anıların Diyalektiği” adlı resim sergisinde, Ceyda Nur Kendirci’nin akrilik, yağlı boya ve kolaj teknikleriyle hazırladığı 23 eser ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştur.
Sanatçının resimleri, bireyin iç benliği ile toplumsal benlik arasındaki diyalogları ve çağımızın sorunlarını irdeleyen soyut ve modern konseptler içermektedir. Kendirci, eserlerinde bellek, anılar ve travmalardan beslenen kurgusal bağlamları işlemiş, fotoğraflar üzerinden dijital tasarımlar yaparak bunları tuvale aktarmıştır.
Ayrıca, sinestezi kavramını kullanarak grafem-renk ilişkisi üzerinden insanları görsel ve işitsel nesneler gibi tasarlamıştır.