KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2016 Yılı Bakanlık Temsilciliği Eğitim Seminerleri Tamamlandı

2863 Sayılı Kanun’un 48. maddesi gereğince, yurt çapında Bakanlığımız izinleri ile gerçekleştirilen arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarına, Bakanlığımız adına katılacak uzman personele yönelik olarak gruplar halinde planlanan 2016 yılı eğitim seminerlerinin üçüncü ve son grup eğitimi Antalya’da gerçekleştirildi.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim ACAR ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Vekili Melik AYAZ’ın  açılış konuşmalarıyla başlayan ve 19-20 Aralık 2016 tarihlerinde iki gün süren  eğitim programı kapsamında, 39 uzman personele Bakanlık Temsilciliği eğitimi verildi.

İCOM Türkiye Milli Komitesi Başkanlığı’nın maddi destekleriyle gerçekleştirilen eğitim programında, Patara Antik Kenti Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan IŞIK tarafından da mesleki deneyimler konusunda katılımcılarla paylaşımlarda bulunuldu.

Bakanlık Temsilciliği seminerleri yanında, genel müzecilik konuları ve mali mevzuat hakkındaki konularda da paylaşımlarda bulunulan eğitim programı sonunda katılımcılarla birlikte Perge Antik Kenti ve Antalya Müzesine bir gezi de düzenlendi.

2016 yılında eğitim alan yaklaşık 120 personel ile birlikte  2010 yılından bu yana sürdürülen eğitimler kapsamında yaklaşık 800 personelin Bakanlık Temsilciliği eğitimleri tamamlandı.

Söz konusu eğitim programlarına 2017 yılında da periyodik olarak ve gruplar halinde devam edilmesi planlanıyor.

 


  • 2016 Yılı Bakanlık Temsilciliği Eğitim Seminerleri Tamamlandı (1).jpg
  • 2016 Yılı Bakanlık Temsilciliği Eğitim Seminerleri Tamamlandı (2).jpg
  • 2016 Yılı Bakanlık Temsilciliği Eğitim Seminerleri Tamamlandı (3).jpg
  • 2016 Yılı Bakanlık Temsilciliği Eğitim Seminerleri Tamamlandı (4).jpg
  • 2016 Yılı Bakanlık Temsilciliği Eğitim Seminerleri Tamamlandı (5).jpg