KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2016 Yılı Bakanlık Temsilciliği Seminerlerinin İlk Grup Eğitimi Antalya’da Yapıldı

2863 Sayılı Kanun’un 48. maddesi gereğince, yurt çapında Bakanlığımız izinleri ile gerçekleştirilen arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarına, Bakanlığımız adına katılacak uzman personele yönelik olarak gruplar halinde planlanan 2016 yılı eğitim seminerlerinin ilki Antalya’da gerçekleştirilmiştir.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Vekili Melik AYAZ’ın açılış konuşmalarıyla başlayan ve 24-25 Kasım 2016 tarihlerinde iki gün süren eğitim programı kapsamında, 40 uzman personele Bakanlık Temsilciliği seminerleri verilmiştir.
Eğitim programında, Ayasuluk Kalesi ve St. Jean Anıtı Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa BÜYÜKKOLANCI tarafından da mesleki deneyimler konusunda katılımcılarla paylaşımlarda bulunulmuştur.
Program kapsamında, Bakanlık Temsilciliği seminerleri yanında, genel müzecilik konuları ve mali mevzuat hakkındaki konularda da paylaşımlarda bulunulmuştur.
Ayrıca, Eğitim seminerinin ikinci günü Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Vekili Sayın Yalçın KURT, eğitime katılan personele Bakanlık Temsilciliği hususunda hitap etmişlerdir.
Eğitim sonunda katılımcılarla birlikte Antalya Müzesine bir gezi de yapılmıştır.

  • BTSeminer02.JPG
  • BTSeminer01.JPG
  • BTSeminer03.JPG