KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2015 Yılı Bakanlık Temsilciliği Üçüncü Grup Eğitim Semineri Antalya’da Gerçekleştirildi

Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce, Türk, Yabancı Kurum ve Heyetler Tarafından Yapılan Kazı, Araştırma ve Sondaj çalışmalarında, Bakanlık Temsilcisi olarak müze ve koruma bölge kurulu müdürlüklerinden görevlendirilen uzmanlara yönelik olarak 2010 yılından itibaren periyodik olarak düzenlenen ve Ülkemizin değişik illerinde  gerçekleştirilen “Bakanlık Temsilciliği Eğitim Semineri” nin 2015 yılında planlanan üçüncü grup eğitim programı Antalya’da, ICOM Türkiye Milli Komitesi,  Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Antalya Müzesi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi .
Seminerin daha verimli olması ve her bir uzman ile birebir iletişim sağlanması amacıyla yaklaşık 30 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilmektedir.
Antalya’da gerçekleştirilen eğitim seminerine Bakanlık ilgili yönetici ve uzmanları ile birlikte bir kazı başkanı, Antalya İli’nde bulunan Müze Müdürleri ve müze uzmanları ile Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce de katılım sağlandı.
Söz konusu eğitim programı kapsamında, Bakanlığımız izinleri ile gerçekleştirilecek Kazı, Araştırma ve Sondaj çalışmalarında Bakanlık Temsilcisi olarak görev alacak uzmanlara, kazı çalışmalarındaki görev ve sorumluluklar, yürürlükteki mevzuat, uygulamalarda karşılaşılan sorunlar ve genel müzecilik konularında da seminerler verildi.
Gerçekleştirilen eğitim semineri ile birlikte 2015 yılında üç grup halinde 100’e yakın uzman personel hizmet içi eğitimden geçmiş oldu.
 Bakanlık Temsilciliği Eğitim Seminerlerine 2016 yılında da yine gruplar halinde devam edilmesi planlanıyor.
 
2015 Yılı 3. Grup Bakanlık Temsilciliği Eğitim Semineri / Antalya
 
 2015 Yılı 3. Grup Bakanlık Temsilciliği Eğitim Semineri / Antalya